ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Τρεις εβδομάδες πριν την άφιξη του νέου έτους, η δημοτική αρχή πραγματοποίησε την Πρώτη (και τελευταία) Επιτροπή Διαβούλευσης σχετικά με την παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου. Τρεις μόλις εβδομάδες πριν την επιθυμητή έναρξη της ισχύος της απόφασης.

Μία ακριβώς ημέρα πριν είχε ψηφιστεί από τις παρατάξεις της δημοτικής αρχής και του κ. Σαρρή η αύξηση των ανταποδοτικών για τους ελεύθερους επαγγελματίες (μόνο).

Από 1/1/2017, λοιπόν, οι ελεύθεροι επαγγελματίες έρχονται αντιμέτωποι όχι μόνο με την αύξηση της φορολογίας που επιβάλλει η κυβέρνηση (ελάχιστο παράδειγμα για το χώρο της εστίασης, η αύξηση κατά 20% της τιμής αγοράς του κιλού του καφέ), αλλά και με την απάνθρωπη αντιμετώπιση από την πλευρά του Δήμου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών του, ειδικά σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, που βιώνουν πρώτοι από όλους οι επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης.

Μέσα σε ενάμιση χρόνο, οι επαγγελματίες της εστίασης καλούνται να απορροφήσουν την αύξηση κατά 11 (!) μονάδες του Φ.Π.Α., την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, την αύξηση της τιμής αγοράς πρώτων υλών και όλα αυτά σε συνδυασμό με τη μείωση κατά περίπου 80% των τραπεζοκαθισμάτων σε όλη την πόλη.

Πρόσχημα για αυτή την ενέργεια της δημοτικής αρχής είναι η … καλύτερη εικόνα που θα παρουσιάσει -η πόλη μας απέναντι κατ’ αρχάς στους τουρίστες και έπειτα -προσχηματικά- απέναντι στους πεζούς και τα ΑμεΑ.

Οι επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης καλούνται, λοιπόν, να “πληρώσουν” λάθη και παραλείψεις της παρούσας και των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Θεωρούμαστε υπεύθυνοι για το ότι δεν υπάρχει προσβασιμότητα πεζών και ΑμεΑ σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους καθώς και για το ότι δεν υφίσταται το ελάχιστο πλάτος των 3μέτρων που απαιτεί ο νέος κανονισμός!

Ας μας εξηγήσει η δημοτική αρχή σε ποια ακριβώς σημεία της πόλης υπάρχουν πεζοδρόμια με πλάτος 3μέτρα και ποιος έχει την ευθύνη γι’ αυτό. Στη συνέχεια, ας μας εξηγήσει το λόγο και τα χαρακτηριστικά με τα οποία κάποιες οδοί της πόλης εξαιρούνται παντελώς από το νέο κανονισμό!

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, για άλλη μια φορά, εμφανίζονται υπαίτιοι για τις κακοτεχνίες, τις παραλείψεις, την προχειρότητα κατασκευών και την παντελή έλλειψη επιχειρηματικού αλλά και γενικότερου σχεδιασμού από τη δημοτική αρχή!

Ο νέος κανονισμός δε θα αφαιρέσει μόνο τραπεζοκαθίσματα αλλά και θέσεις εργασίας (για ποιο λόγο να απασχολούνται σερβιτόροι όταν δεν υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα;) και, σε συνδυασμό με την άμεση και έμμεση φορολόγηση, θα προσθέσει πολλά λουκέτα.

Δυστυχώς, για τη δημοτική αρχή είμαστε μόνο αριθμοί, οι οποίοι με την εφαρμογή του νέου σχεδίου θα αποκτήσουν αρνητικό πρόσημο.

Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ!

Χανιώτες, σας θέλουμ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ! Τα Χανιά είμαστε όλοι ΕΜΕΙΣ, ενωμένοι!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΟΕΒΕΝΧ