ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Ν.ΧΑΝΙΩΝ(24/10/2016)

ΣΩΜΑΤΕΙΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

24/10/2016

Στις 24/10/2016 και ώρα 18:00 ,στο υπογειο του Επιμελητηρίου έλαβε χώρα η γενική συνέλευση του Συλλόγου επιχειρηματιών εστίασης του νομού Χανίων.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πολλά και ενδιαφέροντα,ας μείνουμε όμως στα συμπεράσματα που βγάλαμε και στις δικές σας παρατηρήσεις.

Βγαινουμε Χανιά κάθε Τετάρτη

 • Συζητήσαμε ,αρχικά, για μια παλιά δράση,που φέρνει ξανά στην επιφάνεια ο Σύλλογος Εστίασης Νομού Χανίων. Με τίτλο <<Βγαινουμε Χανιά κάθε Τετάρτη>>.Στόχος του προγράμματος είναι η ανάταση της τοπικής αγοράς αλλά και η παρακίνηση των καταναλωτών για την έξοδο τους, με χαμηλές τιμές.

Ενστάσεις έγιναν όσο έχει να κάνει με :

 1. Τη δράση Βγαινουμε Χανιά κάθε Τετάρτη αποφασίσαμε να την προωθήσουμε τις απογευματινές-βραδινές ώρες και όχι τις πρωινές.
 2. Οταν κάποιος επιχειρηματίας φιλοξενεί κάποιο συγκρότημα και δεν επιθυμεί εκείνη την ημέρα να ισχύσουν οι ειδικές τιμές το αναγράφει σε φανερό σημείο στην επιχείρησή του.
 3. ‘Οποια επιχείρηση επιθυμεί να συμμετάσχει θα πρέπει να ενημερώνει το σύλλογο για το μενού που περιλαμβάνει στο μενού φαγητού στα (10ευρώ) ώστε να ενημερώνονται οι μελλοντικοί πελάτες μέσω τις ιστοσελίδας μας.Επίσης, το μενού θα πρέπει να είναι αναρτημένο σε χώρο του καταστήματος.

Με βάση τα παραπάνω η δράση <<Βγαίνουμε Χανιά κάθε Τετάρτη>> διαμορφώνεται ως εξής:

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην δράση προσφέρουν σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης των Χανίων, μενού φαγητού στα (10ευρώ), ποτό στα (5 ευρώ) και καφέ τις απογευματινές-βραδινές ώρες στα (2ευρώ).

 • Οι τιμές προέκυψαν μετά από σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εστίασης Ν.Χανίων. -Αν έχετε κάποια ένσταση μπορείτε να μας στείλετε email στο estisasichania@yahoo.gr ή να μας καλέσετε στο 28210-43028 / 6988857438
 • Ο Σύλλογος Εστίασης, καλεί όσες από τις επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετέχουν να δηλώσουν συμμετοχή στο γραφείο μας,κτήριο Επιμελητηρίου Χανίων ,3ος όροφος ή στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση estiasichania@yahoo.gr ή να μας καλέσετε στο 28210-43028 / 6988857438
 • Κάθε επιχείρηση που συμμετέχει στο πρόγραμμα, θα φέρει ειδική πληροφοριακή/προωθητική αφίσα ή διακριτικό αυτοκόλλητο στην είσοδο της, ενώ ο κατάλογος με τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, καθώς και η κατηγορία που συμμετέχουν στην δράση (καφέ, ποτό, μενού), θα βρίσκεται διαθέσιμος ηλεκτρονικά:
 • στο διαδικτυακό τόπο του Συλλόγου Εστίασης Ν Χανίων: www.estiasichania.com
 • στη σελίδα του Συλλόγου Εστίασης Ν.Χανίων στο facebook: www.facebook.com/estiasichania
 • και στον τοπικό τύπο κάθε εβδομάδα (όπως και την προηγούμενη φορά).
 • Ενδεικτικά οι προσφορές διαμορφώνονται ως εξής:
 • Καφές 2ευρώ, Ποτό ποτήρι 5ευρώ, Μενού επιλογής της κάθε επιχείρησης 10ευρώ.
 • Χρήσιμες Πληροφορίες:
 • Το πρόγραμμα θα διαρκεί όλη μέρα.
 • Κάθε κατάστημα προσφέρει το δικό του μενού.
 • Η τιμή των (2)ευρώ περιλαμβάνει όλους τους καφέδες.

ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε μια παλιά ιδέα για την ίδρυση συνεταιρισμού προμηθειών του συλλόγου εστίασης.

Αντιμετωπίστηκε θετικά η ιδέα αυτή με στόχο ένας τέτοιος συνεταιρισμός να στηρίξει ως επί το πλείστων ντόπιους παραγωγούς. Ωστόσο, όπως διαφάνηκε στη συζήτηση, κάτι τέτοιο αποτελεί εγχείρημα που απαιτεί χρόνο και οργάνωση. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΕΠΙ-GEA-ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Για την ΑΕΠΙ λοιπόν μας μίλησε η δικηγόρος του Επιμελητηρίου .’Έγινε ενημέρωση για την ΑΕΠΙ και άλλους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης και για το νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση το οποίο όπως τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέλευση την καθιστά ΑΕ κερδοσκοπικού χαρακτήρα χωρίς έλεγχο από το κράτος αλλά με πλήρη προστασία από αυτό και αμοιβολόγιο κατά το δοκούν.

Φυσικά στη συνέλευση μίλησε ο κος Μαργαρώνης- Προέδρος του επιμελητηρίου του νομού Χανίων,ο οποίος μας ενημέρωσε για θέματα που αφορούν την κλάδο της εστίασης.

Να ενημερώσουμε επίσης τα μέλη μας :

 •   Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε Μικρές Επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1 -25)

 

Σας ενημερώνουμε ότι έχει προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ ο νέος κύκλος προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις μέσω του ΛΑΕΚ, με στόχο την διεύρυνση των ευκαιριών επιμόρφωσης των εργαζομένων στις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν 1-25 άτομα προσωπικό. Όπως ίσως γνωρίζετε, δικαιούχοι φορείς του προγράμματος ήταν οι Φορείς Εκπροσώπησης Εργοδοτών, όπως είναι και ο δικός μας σύλλογος.

 

ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΑ ΚΕΚ ΔΕΛΤΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΠΡΟΡΑΜΜΑΤΟΣ EΞΗΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ STRESS MANAGEMENT.

ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΕΚ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ

1.ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

2.EΞΗΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ STRESS MANAGEMENT.

 

ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ 63 ΑΙΤΗΣΕΙΣ .13 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗΣ.

 

 • ΕΦΕΤ

Το ΕΦΕΤ είναι ενα πρόγραμμα κατάρτισης ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ για τις επιχειρήσεις.

Ο σύλλογός μας, υπέβαλε 47 άτομα στις 05/10/2016 στο κεκ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.

Τα τμήματα θα ομαδοποιηθούν και θα πραγματοποιηθεί σύντομα το τρίτο ΕΦΕΤ για το σύλλογο μας.Θα ενημερωθείτε σύντομα για τις ωρες και μέρες πραγμάτωσης του.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε 2 πεντάωρα και ώρες 9:00-14:00 και 16:00-21:00.

 • ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Για την καλυτερη εξυπηρέτηση των μελών μας ο σύλλογος μας έχει έρθει σε επαφή με κάποιους προμηθευτές ώστε τα μέλη μας να μπορούν να βλέπουν στην ιστοσελίδα μας τους καταλόγους με τα προϊόντα (κάβες, κατεψυγμένα, υαλικά κτλ) και να επιλέγουν εύκολα αυτα που επιθυμούν έχοντας κάποιες φορές και έκπτωση σε αυτά.

Εχουμε στα χερια μας καταλόγους προϊόντων απο ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ-ΜΑΡΜΑΡΙΤΣΑΚΗΣ,ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ,ΒΕΡΓΑΝΕΛΑΚΗΣ-ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ:

ΘΥΜΙΑΝΟΣ,ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ,ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ&ΣΙΑ,ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ,ΜΕΤΡΟ,ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΟΣ,ΥΑΛΙΚΑ ΚΑΡΑΤΖΑΣ,ΚΑΡΜΠΑΔΑΚΗΣ(ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ),ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ ΚΑΝ/ΝΑ.

 

 • ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 • Ο σύλλογός μας στην προσπάθειά του να εξυπηρετεί τα μέλη του επί 24ώρου βάσεως, δημιούργησε μια ιστοσελίδα φιλική προς το χρήστη. Σας καλούμε, λοιπόν, να την επισκεφθείτε και να μας στείλετε το λογότυπο της επιχείρησής σας καθώς και στοιχεία αυτής (Επωνυμία/Διακριτικός τίτλος, Διεύθυνση, Τηλέφωνο, Ιστοσελίδα -όπου υπάρχει) ώστε να συμβάλουμε ως σύλλογος στην προώθηση των μελών μας. Παρακαλούμε να τα αποστείλετε άμεσα ώστε να αναρτηθούν το συντομότερο δυνατόν.
 • Αποστολή λογοτύπων στο email : estiasichania@yahoo.gr

 

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον και τη στήριξη που δείχνετε στο δικό σας σύλλογο.

-ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ-

Σωματείο Επιχειρηματιών Εστίασης Ν.Χανίων

Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 4, Μέγαρο Επιμελητηρίου Χανίων, 3ος όροφος, Γραφείο: Νο 33
Τηλ/ 
Fax : 28210 43028 ή 6988857438  email:       estiasichania@yahoo.gr