Αγαπητά μελη,
Η χθεσινή κινητοποίηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.
    Η συμμετοχή ξεπέρασε το 95% και το παρόν έδωσαν όχι μόνο καταστηματάρχες που θίγονται αλλά και εργαζόμενοι που χάνουν τη δουλειά τους, όπως και προμηθευτές που επίσης ζημιώνονται, μιας και όσα συμβαίνουν στην οικονομία ενός τόπου δημιουργούν αλυσιδωτές αντιδράσεις.
    Η απεργία μας ήταν 24ωρη και παρά τον τεράστιο πόλεμο που δεχθήκαμε από πολλά μέσα, κατορθώσαμε -ίσως για πρώτη φορά-να αποδείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι παρά τις όποιες μικρές διαφορές μας.
    Στη χθεσινή μας κινητοποίηση συμμετείχαν ο Σύλλογος Εστίασης Ν. Χανίων, η Ένωση Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμένα, το Εργατικό Κέντρο, η ΟΕΒΕΝΧ, το ΕΒΕΧ, εκπρόσωποι τουριστικών καταστημάτων, προμηθευτές αλλά και πολλοί Χανιώτες  πολίτες που αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή ενός τόσο σκληρού και ισοπεδωτικού κανονισμού.
    Παραδώσαμε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο (κ.Μαράκη) το ψήφισμά μας με το δίκαιο αίτημά μας να ξαναπάμε σε διάλογο, να ξαναγίνουν διορθώσεις επί του κανονισμού και να μην εφαρμοστεί εν μέσω τουριστικής σεζόν έως ότου διορθωθούν τα τεράστια προβλήματα που θα προκύψουν. Ο κ.Μαράκης παρέλαβε τα αιτήματά μας και δεσμεύθηκε ότι θα τα παραδώσει στο δήμαρχο, ο οποίος (δυστυχώς για τον ίδιο!) είχε ήδη προλάβει να δηλώσει την αντίθεσή του («όχι σε όλα και εφαρμογή από αύριο κιόλας του κανονισμού») προτού καν δει τι του ζητάμε!
Είμαστε 100% ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών στην ειρηνική μας πορεία και από την τεράστια απεργία που διήρκεσε 24 ώρες στην πόλη των Χανίων και έδωσε ένα πρώτο στίγμα για το πώς θα καταντήσει να είναι η πόλη μας μετά την εφαρμογή του νέου κανονισμού: άδεια και σκοτεινή!
Η χθεσινή κινητοποίηση ήταν μόνο η αρχή!
Συνεχίζουμε νομικά και με κάθε δημοκρατικό και νόμιμο τρόπο μέχρι να δικαιωθούμε!