Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων της Δημοτικής αρχής, βρίσκονται οι καταστηματάρχες της παλιάς πόλης των Χανίων, σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού χρήσης κοινόχρηστων χώρων, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμένα, Σταύρος Μαρινάκης στη συγκέντρωση που έλαβε χώρα στο ΕΒΕΧ.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 30/08/2017, παρουσία ενός εύλογου αριθμού καταστηματαρχών της Παλαιάς Πόλης των Χανίων και όλων των ενδιαφερομένων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο χώρο του ΕΒΕΧ, μετά από κάλεσμα των Συμβουλίων την Ένωσης Καταστηματαρχών και του Συλλόγου Εστίασης του Νομού Χανίων, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από το νέο κανονισμό του Δήμου και να ληφθούν αποφάσεις για πιθανές λύσεις.
 
Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής για να αποσαφηνιστούν τα γεγονότα. Για παράδειγμα,  όσον αφορά στο διάλογο που είχε γίνει τον Ιούλιο, όπου η Δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι έγινε πριν την εφαρμογή του κανονισμού, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος και η συζήτηση έγινε πάνω σε τετελεσμένες, από την πλευρά του Δήμου, αποφάσεις.
 
Τα προβλήματα που δημιουργούνται μετά την εφαρμογή του νέου κανονισμού, λοιπόν, είναι τεράστια. Υπάρχουν επιχειρήσεις που υποφέρουν από την απόφαση αυτή και ίσως βρεθούν στη δυσάρεστη θέση του κλεισίματος της επιχείρησής τους.
 
Θα στραφούμε για άλλη μια φορά στο Δήμο να συζητήσουμε κάποιες τροποποιήσεις που επιβάλλονται να πραγματωθούν αν δεν θέλουμε να ερημώσει το λιμάνι και όλη η Παλιά Πόλη.
 
Στη συγκέντρωση, εκτός των Συμβουλίων της Ένωσης Καταστηματαρχών και του Συλλόγου Εστίασης Νομού Χανίων παρευρέθηκε  και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης.