Αυτοδιαχείριση

Αγαπητά μέλη.
Ο νομικός μας σύμβουλος Μανουσάκης Ελευθέριος εκπροσωπώντας το Σωματείο μας έκανε μια πολύ καλή διαπραγμάτευση      με τα κεντρικά της Αυτοδιαχείρισης γύρω στο 50% μείωση για το κάθε μαγαζί. Για να μπορέσετε να κάνετε αυτή τη διαπραγμάτευση θα πρέπει να α) έχετε πληρώσει τη συνδρομή του έτους, β) να έχετε πάρει από εμάς βεβαίωση μέλους.
    Στη συνέχεια θα επικοινωνήσετε με τον δικηγόρο μας ώστε να κλείσετε ραντεβού να μιλήσετε μαζί του. Τέλος την βεβαίωση
 μέλους θα την δείχνετε και στον αντιπρόσωπο της Αυτοδιαχείρισης όταν έρχεται από το μαγαζί σας.
Πάντα δίπλα σας,
Σωματείο Επιχειρηματιών Εστίασης Ν. Χανίων

Προσφορά δωρεάν γεύματος σε οικογένειες τις γιορτινές ημέρες

Αγαπητά  μέλη,
 Σας καλούμε  τις γιορτινές ημέρες στα πλαίσια αλληλεγγύης και αγάπης να συμμετάσχετε ως επιχειρήσεις εστίασης στο πρόγραμμα οικειοθελούς παροχής γεύματος σε δέκα οικογένειες προσφέροντάς τους καθημερινά δωρεάν γεύμα για μια εβδομάδα.
       Ακόμη, χρειαζόμαστε την βοήθεια catering με σκοπό την μεταφορά των φαγητών  στα σπίτια τους για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.
    Όσοι από εσάς θελήσετε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα αυτό, μπορείτε να μας ενημερώσετε με σχετικό e-mail καθώς και στο τηλέφωνο του Σωματείου μας 28210-43028 καθημερινά 11:00 – 14:00.
Πάντα δίπλα σας,
Σωματείο Επιχειρηματιών Εστίασης Ν. Χανίων

Αυτοδιαχείριση

Αγαπητά μέλη,

     Σας ενημερώνουμε σχετικά με το θέμα της Αυτοδιαχείρισης. Βρισκόμαστε ήδη σε επαφή με τα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα  και στο τέλος αυτού του μήνα θα κλείσουμε συμφωνία ως Σωματείο που θα έχει ως στόχο μια χαμηλή τιμή που θα ισχύει για όλα τα καταστήματα εστίασης.

  Ωστόσο μέχρι τότε θα φτιάξουμε ένα έγγραφο, πιθανόν και σήμερα, όπου θα αναφέρει ότι είμαστε σε διαπραγματεύσεις για να το παρουσιάζετε κάθε φορά που θα έρχεται ο εκπρόσωπος της Αυτοδιαχείρισης στο κατάστημά σας.

Πάντα δίπλα σας,

Σωματείο Επιχειρηματιών Εστίασης Ν. Χανίων

Τιμοκαταλόγους για τυφλούς πρέπει να έχουν τα εστιατόρια

 

Με τιμοκαταλόγους που θα απευθύνονται σε τυφλούς και λάδι σε συσκευασίες μίας χρήσης θα πρέπει να εφοδιαστούν, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όλων των νησιών της περιφέρειας προς εφαρμογή των νέων νόμων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα.

Όπως δήλωσε χτες ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος επιχειρηματικότητας Χρήστος Ευστρατίου, εντός των ημερών θα ξεκινήσουν έλεγχοι από κλιμάκια της διεύθυνσης εμπορίου, τα οποία αρχικά θα κάνουν συστάσεις στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών για τα νέα δεδομένα, όμως μετά την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος και σε επόμενο έλεγχο θα επιβάλλονται πρόστιμα αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν από κλιμάκια που θα έρθουν από την Αθήνα, όπως γίνεται άλλωστε κάθε χρόνο, ενώ στο στόχαστρο των ελέγχων θα μπουν και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται μέσα στα ξενοδοχεία.

«Το χύμα λάδι απαγορεύεται πάνω στο τραπέζι και επιτρέπεται μόνο εμφιαλωμένο μία χρήσης για τον πελάτη. Ο καταστηματάρχης μπορεί να βάλει ο ίδιος στη σαλάτα λάδι, και αν χρειάζεται επιπλέον πρέπει να υπάρχουν και πάνω στα τραπέζια ειδικές συσκευασίες» είπε ο κ. Ευστρατίου και πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά τους τιμοκαταλόγους: «κάθε κατάστημα πρέπει να έχει από έναν έως δύο, τυπωμένο με τη γραφή Μπράιγ για τους τυφλούς. Όμως για την προμήθειά τους υπάρχει μία προθεσμία της τάξης των τριών μηνών, αλλά μετά θα ισχύσει κανονικά ο νόμος και θα πρέπει να υπάρχουν υποχρεωτικά».

Όπως τόνισε, τα κλιμάκια θα πραγματοποιήσουν τους ελέγχους σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες μέσα στην επόμενη εβδομάδα,  και κατέληξε λέγοντας: «Αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι θα υπάρξουν πρόστιμα.

Επίσης, πρέπει να τηρούνται οι νόμοι σε ό,τι αφορά τα ψυγεία και τα κατεψυγμένα είδη, την αναγραφή όσων πρέπει στους τιμοκαταλόγους για τα ποτά κ.α. Εμείς στην αρχή θα είμαστε ελαστικοί και θα κάνουμε συστάσεις όμως μετά από δέκα μέρες θα κάνουμε νέους ελέγχους για να διαπιστώσουμε αν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις και ανάλογα θα επιβληθούν πρόστιμα».

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: rodiaki.gr

3+1 Τρόποι για να αποκτήσετε σταθερό κοινό στο μπαρ ή στο εστιατόριό σας

Για να είναι το μπαρ ή το εστιατόριό σας επιτυχημένο δεν αρκεί να προσελκύει συνεχώς νέους πελάτες, αλλά χρειάζεται και να καταφέρει να κρατήσει κάποιους από αυτούς.

Πώς όμως θα καταφέρετε να αποκτήσετε πιστούς θαμώνες;

1) Προσφορές με Κάρτα Μέλους

Αυτές οι προσφορές δεν έχουν στόχο να φέρουν νέο κοινό στο χώρο σας, αλλά να δημιουργήσουν τακτικούς πελάτες. Η προσφορά καρτών με οικονομικά συμφέρουσες προσφορές, όπως για παράδειγμα δωρεάν πιάτα μετά από Χ φορές, που θα σας επισκεφτεί ο πελάτης, θα του δώσει κίνητρο για να έρχεται πιο συχνά. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι μία κάρτα μέλους για το μαγαζί σας, θα του υπενθυμίζει καθημερινά να σας επισκεφτεί, γι’αυτό κάντε αρκετά ελκυστικές προσφορές, για να αξίζει να έχει την κάρτα πάντα στο πορτοφόλι του!

2) Προσφορές 1+1

Ενθαρρύνουν τους υπάρχοντες πελάτες, να φέρουν τους φίλους τους, οι οποίοι μπορεί τελικά να γίνουν τακτικοί πελάτες.

3) Happy hours

Φοβερές προσφορές και υπέροχα ποτά στη μισή τιμή σε συγκεκριμένες μόνο ώρες, δημιουργεί ένα σταθερό πρόγραμμα, ιδανικό για σταθερούς πελάτες, που μπορούν να εντάξουν το μαγαζί σας στην καθημερινή ρουτίνα τους.

4) Ενδιαφέρον

Γνωρίστε τους πελάτες σας! Μιλήστε τους και ακούστε τις απόψεις τους για το μαγαζί σας. Μάθετε τα ονόματά τους και το αγαπημένο τους ποτό. Εάν δημιουργείτε ειλικρινείς σχέσεις με τους πελάτες σας, να είστε σίγουροι θα έρχονται και θα ξαναέρχονται.

 

source: www.cabare.gr

Οι παράξενες τάσεις της εστίασης το πρώτο 6μηνο του 2018

Με το τέλος του Ιουνίου, και επισήμως βρισκόμαστε στα μέσα του 2018. Η φετινή χρονιά, και ας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη έχει ήδη φέρει στο προσκήνιο πολλές τάσεις, άλλοτε ενδιαφέρουσες, άλλοτε παράξενες και ιδιαίτερες, άλλοτε ακόμη και επικίνδυνες.

Από την αρχή κιόλας του χρόνου εμφανίστηκε ο Egg Coffee: ο καφές με αυγά και βούτυρο που κάνει θραύση.  Φτιαγμένος από αυγό και τυρί, με πολλούς φανατικούς θαυμαστές να τον απολαμβάνουν καθημερινά.

Εξίσου παράξενη τάση εμφανίστηκε λίγο αργότερα με Το πιο πικάντικο παγωτό στον κόσμο! Γεύση για τολμηρούς! Το παγωτό θα λέγαμε ότι είναι από τις πιο μεγάλες αγάπες μικρών και μεγάλων. Άλλοι προτιμούν κλασικές γεύσεις, άλλοι φρουτώδεις, αλλά ότι και αν διαλέξει κανείς, αυτό που το χαρακτηρίζει είναι αυτή η δροσιά και η γλύκα. Το Ghost Pepper ice cream, όμως, ήρθε για να αλλάξει εκ βάθους αυτήν την δροσερή εμπειρία, αφού το συγκεκριμένο παγωτό όχι μόνο δεν είναι δροσερό και γλυκό, αλλά θεωρείται το πιο πικάντικο και καυτερό παγωτό που υπάρχει. Με κίνδυνο ακόμη και για την υγεία του πελάτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι ασυνήθιστες λιχουδιές του Bull City Burger and Brewery έκλεψαν την παράσταση με το Ταραντούλα Burger: λιχουδιές από τις λίγες!

Πέραν των ιδιαίτερων ή ακόμη και επικίνδυνων τάσεων που εμφανίστηκαν, την εμφάνισή του έκανε και το ροζ χρώμα. Όπως φαίνεται το ροζ έχει την τιμητική του με τα παρακάτω να διεκδικούν την πρώτη θέση στα βλέμματα και στις εντυπώσεις όλων. Αρχικά, το Ροζ μαρούλι: η νέα τάση που κατακλύζει τα social media!
Και στη συνέχεια το ροζ κρασί: Ωδή στο ροζ: Το Rosé βασική τάση του 2018!

Ακόμη, το Σπέρμα ψαριού το νέο food trend! αλλά και τα Πατατάκια από μέδουσα; Τα πατατάκια του μέλλοντος!, φαίνεται να δίνουν μια εναλλακτική πρόταση για απόλαυση των θαλασσινών με τρόπους που δεν είχαμε καν φανταστεί.

Τέλος, ένα από τα πιο πρόσφατα trends που έκανε την εμφάνισή του είναι το brocolatte, που μας κάνει να αναρωτιόμαστε Καφές με μπρόκολο;Και όμως είναι δυνατό, αφού μια καφετέρια της Μελβούρνης σερβίρει τη σκόνη αυτή σε καφέδες, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες να καλύψουν την ελλιπή -σε λαχανικά- διατροφή τους, με το πρωινό τους καφεδάκι!

Όλα αυτά δείχνουν ότι καθημερινά εμφανίζονται νέες τάσεις στον χώρο της εστίασης, άλλοτε επιτυχείς και άλλοτε όχι, αλλά αδιαμφισβήτητα αφήνουν τη γεύση τους και το στίγμα τους. Το πρώτο εξάμηνο του 2018 κλείνει δημιουργικά και σίγουρα με πολλές εναλλακτικές προτάσεις που επαναπροσδιορίζουν την εικόνα που έχουμε είτε για το φαγητό, είτε για το ποτό και τον καφέ. Το μόνο που μένει να δούμε τώρα είναι το τι θα ακολουθήσει!

source: https://cabare.gr

Συλλογή εγγράφων σχετικά με τη GEA

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι εάν τους έχει έρθει έγγραφο από τη GEA, να το φωτοτυπήσουν και να το φέρουν στο γραφείο μας επειγόντως. Ισχύει μόνο για τα μέλη του σωματείου που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και για το 2018 και για τα νέα μέλη.
Κτήριο ΕΒΕΧ, 3ος όροφος
Τηλ 6988857438
E-mail: estiasichania@yahoo.gr

Ο θεσμός των pop up εστιατορίων τώρα και στην Ελλάδα

Το καρπάτσιο του μυθικού βενετσιάνικου Harry’s Bar  σε αυθεντική εκτέλεση από τον Δημήτρη Παπαζυμούρη ήταν ένα από τα πιάτα που μας γοήτευσαν πραγματικά στο πρώτο pop up εστιατόριο Cucina di Caruso, που θα φιλοξενείται μέχρι τέλος Μαρτίου στο Common Secret της Κηφισιάς.

Σας μπέρδεψα; Διαβάζετε μήπως πράγματα καινούργια; Μισό. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Πρώτα πρώτα ο θεσμός των pop up εστιατορίων δεν είναι κάτι καινούργιο. Αν και μοιάζει με καυτή νέα τάση που άρχισε να εξαπλώνεται περί τα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 2000, κυρίως στην Αγγλία και την Αυστραλία με τη μορφή δείπνων σε ιδιωτικούς χώρους, το φαινόμενο υπήρχε ήδη από παλιά. Στις ΗΠΑ «περιπλανώμενα» εστιατόρια, όπως τα Red Box Bistro Underground Restaurant και The Ghetto Gourmet, έχουν αποκτήσει τεράστια φήμη και αντίστοιχα μεγάλες λίστες αναμονής, στην Κούβα τα paladares είναι μαζί με τα πούρα και τα μοχίτος μέρος της τοπικής κουλτούρας ενώ τα δείπνα στο παριζιάνικο ατελιέ του Τζιμ Χέινς είναι διάσημα ήδη από τη δεκαετία του 1970. Ο Αμερικανός γλύπτης από τη Λουιζιάνα συνήθιζε να μαγειρεύει κάθε Κυριακή βράδυ για πελάτες από όλο τον κόσμο δημιουργώντας έτσι ένα τεράστιο παγκόσμιο δίκτυο γνωριμιών πολύ πριν αυτό γίνει πραγματικότητα από το Facebook και το Twitter.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: bostanistas.gr

Τι είναι το “Τρίτο κύμα” του καφέ;

Το “Τρίτο κύμα ”, μια φράση που ακούγεται όλο και συχνότερα, αλλά τι είναι στην πραγματικότητα; Δεν πρόκειται ούτε για surfing ούτε και για τον τίτλο μιας επερχόμενης ταινίας. Αφορά το πλέον δημοφιλές ρόφημα ανά τον κόσμο, τον καφέ, και φυσικά την εξέλιξη της κατανάλωσης του τα τελευταία χρόνια.

Το “Πρώτο κύμα” αφορούσε την κατανάλωση τη στιγμή που εμφανίστηκε και απογειώθηκε ο Στιγμιαίος καφές. Σχετιζόταν καθαρά με την προσφορά του καφέ στους καταναλωτές, πιο απλά την καφεΐνη. Θεωρείται πως έλαβε χώρα στην Αμερική κατά τον 19ο αιώνα, όταν ο καφές άρχισε να ανταγωνίζεται το τσάι.

Το “Δεύτερο κύμα” έφτασε όταν, με την παγκοσμιοποίηση μεγάλων αλυσίδων καφέ και την ανάπτυξή τους μέσω franchise, άρχισαν να κυριαρχούν οι αλυσίδες αυτές στην αγορά. Ο καφές, εδώ αποτελεί ένα οικονομικό μέγεθος, που παράγει κέρδη, ενώ για να καταναλωθεί πλέον, μπορεί να συμβιώσει με ζάχαρη, γάλα, σιρόπια με γεύσεις, σαντιγί και πολλά ακόμα υλικά.Ο καφές εδώ, όμως, συνεχίζει να είναι ένα απλό διεγερτικό ρόφημα, για να ξυπνήσει κανείς, και να ξεκινήσει δυναμικά την ημέρα του.

Το “Τρίτο κύμα”, μέσα στο οποίο ζούμε εμείς αυτή τη στιγμή, αφορά το γεγονός της εξειδίκευσης, του πάθους και της διαφοροποίησης. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι μικρές ομάδες ανθρώπων, λόγω του πάθους τους, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα το γευστικό κομμάτι του καφέ. Δοκιμάζουν και εκτιμούν κάθε είδος καφέ ξεχωριστά, και δρουν με τέτοιον τρόπο που να εκθειάζουν και να τονίζουν τα χαρακτηριστικά των ποικιλιών καφέ που τις διαφοροποιούν μεταξύ τους.

Τι κάνει διαφορετικό, λοιπόν, ένα μαγαζί με Third-wave coffee;

Σε αυτό ο πελάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πολλές διαφορετικές ποικιλίες καφέ, ανάλογα με την περιοχή από όπου προέρχεται, ή ακόμα, ανάλογα και με την φάρμα. Ακόμη, επιλέγει ανάλογα και με την μέθοδο παραγωγής, και επεξεργασίας του καφέ, αφού όλα αυτά συμβάλλουν σε μια εντελώς διαφορετική γεύση, αφηγούνται μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Επόμενο βήμα είναι η επιλογή παρασκευής και σερβιρίσματος- θα τον πιεις ως espresso ή φιλτραρισμένο;

Πιο απλά, έχουμε περάσει σε μια εποχή που ο καφές δεν είναι απλά ένα ρόφημα με αμιγώς λειτουργικό χαρακτήρα, αλλά κρύβει μια φιλοσοφία, που προσπαθεί να βγει στο προσκήνιο.

Τι είναι το “Τρίτο κύμα” του καφέ;

Στους ρυθμούς του Μουντιάλ 2018 και η εστίαση!

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ξεκίνησε και ο ανδρικός, και όχι μόνο, πληθυσμός πρόκειται να παρακολουθεί για τις επόμενες μέρες τους πολυαναμενόμενους αγώνες.

Σύμφωνα με τις συνήθειες των ποδοσφαιρόφιλων, η μπάλα επιβάλλει του δικούς της κανόνες, τόσο σε προγράμματα καθημερινότητας, όσο και στην ίδια τη διασκέδαση, το φαγητό και το ποτό. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές, που κατά τα προηγούμενα πρωταθλήματα οι παρέες, αντί να επιλέξουν το σπίτι τους και το σπιτικό ή delivery φαγητό, προτίμησαν να επισκεφθούν καφετέριες, μπαρ, ακόμη και εστιατόρια, για να παρακολουθήσουν τους αγώνες μακριά από τα άγρια βλέμματα της νοικοκυράς.

Με λίγα λόγια, η στρογγυλή αυτή θεά αποδεικνύεται ιδανική ευκαιρία για τους επαγγελματίες τΗς εστίασης, αφού αναμένεται το χρονικό διάστημα του μουντιάλ, να αυξηθούν οι αριθμοί, τόσο των πελατών, όσο και των εσόδων. Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει δυνατότητα απόλαυσης του αγώνα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Έχοντας αυτό κατά νου, πολλοί επιχειρηματίες έχουν εφοδιαστεί ήδη προτζέκτορες, μεγάλες οθόνες, ενώ έχουν προσαρμόσει και την επίπλωση με τέτοιον τρόπο, ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση από όλους.Φαίνεται ότι ακόμη και οι επιχειρήσεις εστίασης που δεν συνηθίζουν να συμβαδίζουν με τους εκάστοτε αθλητικούς αγώνες, στην προκειμένη περίπτωση σκοπεύουν να κάνουν μια εξαίρεση, που θα φέρει κέρδη στα ταμεία, κόσμο, αλλά και καλή φήμη με ενδεχόμενα μακροπρόθεσμα οφέλη.

Αναμένεται ακόμη και ολόκληρες περιοχές να διοργανώσουν ειδικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στο μουντιάλ, που θα κληθούν να εξυπηρετήσουν οι επαγγελματίες των περιοχών. Έρχονται, λοιπόν, ατελείωτες ποδοσφαιρικές βραδιές στα μαγαζιά, είτε προσφέρουν πίτσα, μπύρες, καφέ και φαγητό υψηλής ποιότητας, γεμάτες πάθος, αγωνία, αδρεναλίνη και φυσικά πολύ διασκέδαση.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσφέρει κανείς στους πελάτες του αυτήν την μοναδική εμπειρία.

Στους ρυθμούς του Μουντιάλ 2018 και η εστίαση!